40 de universităţi, la târgul de burse pentru studii în străinătate

20 Martie 2008

Ediţia din acest an a târgului de burse de studii în străinătate „Romanian International University Fair“ (RIUF) de la Timişoara a fost vizitată de peste patru mii de liceeni şi studenţi care vor să înveţe în străinătate.

„Ediţia de vest a RIUF s-a terminat foarte bine, au fost foarte mulţi vizitatori, au fost circa patru mii de tineri din judeţele din vest (Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin - n.r.), dar chiar şi de la Cluj. Tinerii au venit la târg pentru că au vrut să vadă ce oferte are o universitate străină şi au rămas uimiţi să vadă că în unele cazuri e mai ieftin să studiezi într-o altă ţară decât în România“, a declarat, purtătorul de cuvânt al RIUF, Daniela Crăciun.

Elevii şi studenţii care au venit la târgul RIUF au fost interesaţi de ofertele din Danemarca, unde şcolarizarea este gratuită, iar cu un job part-time acoperă cheltuielile de cazare şi masă. Unii dintre vizitatori au cerut informaţii despre învăţământul într-un anumit domeniu, dar au descoperit la târg domenii mai puţin cotate în România şi care pe plan internaţional pot oferi alte perspective.

RIUF este cel mai mare târg de oferte ale universităţilor din Uniunea Europeană, care s-a desfăşurat la Timişoara, în 19 martie. Au participat peste 40 de universităţi din 12 ţări din Uniunea Europeană cu oferte de învăţământ şi burse pentru studiile de licenţă şi de masterat.

După Timişoara, târgul se va deschide azi la Iaşi. Anul trecut la RIUF au fost prezenţi 121 de expozanţi din 20 de ţări, târg vizitat de peste 9.500 de persoane.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!