Actualitate religioasă
72 de pelerini de la Biserica Iancu Vechi-Mătăsari, în Țara Sfântă și Iordania

72 de pelerini de la Biserica Iancu Vechi-Mătăsari, în Țara Sfântă și Iordania

20 Octombrie 2018

În perioada 19-25 octombrie 2018, cu sprijinul Agenției de pelerinaje BASILICA Travel a Patriarhiei Române, Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Bucu­rești organizează un pelerinaj în Țara Sfântă și Iordania.

În aceste zile, cei 72 de pelerini vizitează cele mai importante obiective creștine din Țara Sfântă: Biserica Sfântului Mormânt, mănăstirile Înălțării Domnului, „Tatăl nostru” și Adormirii Maicii Domnului din Ierusalim, Biserica Nașterii Domnului din Bethleem, Biserica „Schimbarea la Faţă” de pe muntele Taborului, bisericile „Sfântului Arhanghel Mihail” şi Bunei Vestiri din Nazaret, Mănăstirea „Sfântul Gheorghe Hozevitul” din Hozeva (unde se află moaștele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul) etc.

În partea a doua a pelerinajului, vor fi vizitate obiective creștine din Iordania: Biserica Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Madaba, unde se păstrează mozaicul cu cea mai veche hartă a Țării Sfinte cu capitala la Ierusalim (secolul al VI-lea d.Hr.), muntele Nebo și Valea lui Moise.

Pelerinajul organizat de Parohia Iancu Vechi-Mătăsari are și o importantă dimensiune culturală prin includerea în program a Zidului Plângerii din Ierusalim, iar în Iordania a cetății Jerash, unul dintre siturile arheologice romane de referință din Orientul Mijlociu (secolul al II-lea d.Hr.) și a capitalei Regatului Nabateenilor, Petra (secolul al VI-lea î. Hr.), inclusă prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumii antice și moderne.

Pelerinii de la Biserica Iancu Vechi-Mătăsari vor mai vizita cele două așezăminte românești de la Ierusalim și Ierihon. (Diac. Marian Vasluianu)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!