În Bihor va funcţiona prima şcoală de sudură în sistem dual

Cristina Zamfirescu, 08 Noiembrie 2017

Prima şcoală profesională în sistem de învăţământ dual care va pregăti specialişti în sudură la standarde de calificare recunoscute internaţional se va înfiinţa, cu sprijin german, în judeţul Bihor, în localitatea Cadea, aparţinând de oraşul Săcueni.

Proiectul-pilot de înfiinţare a primei şcoli profesionale în sistem de învăţământ dual din judeţul Bihor şi prima din ţară în specializarea sudură va fi implementat de Consiliul Judeţean Bihor cu sprijinul a trei companii româneşti localizate în Oradea (Selina, Gavella, Autobara), precum şi a companiei germane Lucas-Nulle, din Düsseldorf. Alte trei noi firme străine, din parcul industrial I, şi-au manifestat intenţia de a adera la acest proiect.

„Felicit judeţul Bihor pentru înfiinţarea primului proiect-pilot pe simulare de sudură din întreaga Românie. Va fi, practic, un centru de excelenţă în sudură. Nu este doar un centru de formare a viitorilor constructori, noi l-am numit un institut care aduce standarde de calificare recunoscute şi internaţional, nu doar în România. A suda este o artă. Această artă poate să fie însuşită cu talent sau cu mai puţin talent. Acest centru pe care îl formăm va aduce concepte didactice pe care le considerăm foarte eficiente, cu un input minim, dar cu o eficienţă maximă. Aici vom crea condiţii prin mijloace multimedia care să facă această meserie mult mai atractivă, în condiţiile în care există o cerere imensă”, a declarat, în conferinţă de presă, Andreas Hart, preşedintele grupului de firme Lucas-Nulle.

Infrastructura necesară pentru prima şcoală profesională de tip dual din judeţ va fi asigurată în clădirea Şcolii profesionale din localitatea Cadea, un campus reabilitat cu 5 milioane de euro, ce deţine ateliere, cămin, spaţii de lucru, bază sportivă etc. Proiectul ar urma să fie demarat în anul şcolar 2018-2019, prin colaborare cu Inspectoratul Şcolar.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!