În lume

25 Ianuarie 2008

Procesiune pe o distanţă de 10.000 km, În Rusia: De opt luni, credincioşii din Rusia participă la o procesiune pe o distanţă de peste 10.000 de kilometri, între Vladivostok şi Moscova. Pe 23 ianuarie, ei au ieşit din Novosibirsk cu icoane şi prapuri în mâini, continuând traseul, în direcţia oraşului Omsk. În Novosibirsk, ei au fost aşteptaţi de mulţi creştini ortodocşi care i-au felicitat pentru acţiunea plină de curaj. Unul dintre membrii procesiunii, colaboratorul Patriarhiei Moscovei, Artemie Polgov, a declarat că este însoţit de 23 de persoane şi că toţi pot duce la capăt misiunea începută.

În oraşul Novosibirsk, participanţii la procesiune au trecut vizita medicală, fiind declaraţi apţi pentru a putea continua călătoria, anunţă Religare.ru.

La Novosibirsk, pe 23 ianuarie vântul bătea uşor şi erau -11° Celsius, ceva mai bine decât în Siberia, unde participanţii la procesiune au avut de îndurat geruri de -30° Celsius. Cu toate acestea, după cum a spus Artemie Polgov, „gerul nu a împiedicat creştinii să continue drumul, cu cântări bisericeşti şi nimeni nu s-a îmbolnăvit“.

Procesiunea este dedicată intrării recente în comuniune a Patriarhiei Moscovei cu Biserica Ortodoxă Rusă din afara graniţelor. Participanţii la acţiune au plecat în această călătorie, din Orientul îndepărtat, acum opt luni. În acest timp, ei au mers pe jos aproximativ 6.000 de kilometri. Procesiunea se desfăşoară aproape exclusiv pe drumul federal, mergându-se câte 30 kilometri pe zi. (E.R)

Noul Testament, donat persoanelor afectate de incendiile de anul trecut din Grecia: Societatea Biblică Americană, alături de Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă din America, va dona 10.000 de volume cu Noul Testament persoanelor afectate de incendiile care au avut loc anul trecut în Grecia, informează goarch.org. Amintim că în luna august 2007 au avut loc numeroase incendii care au afectat zone extinse din Grecia. Sute de pompieri şi soldaţi s-au luptat cu mai mult de 200 de incendii survenite peste tot în ţară. În total, 84 de oameni şi-au pierdut viaţa.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!