În top la Olimpiada Internaţională de Fizică

Cristina Zamfirescu, 26 Iulie 2017

România ocupă primul loc în Europa şi se află între primele cinci ţări din lume la Olimpiada Internaţională de Fizică, cu patru medalii de aur şi una de argint cucerite de elevii români, informează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Au luat medalii de aur Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu şi Petru Cotruţ (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Radu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila). Medalia de argint a fost câştigată de Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, potrivit MEN.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Fizică de anul acesta s-a desfăşurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenţi din 88 de ţări.

Cu 12 medalii (două de aur cu punctaj maxim, opt de argint, una de bronz şi o menţiune) s-au întors și olimpicii români care au participat la a 24-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată la Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă), conform MEN. La olimpiada de anul acesta au participat peste 150 de concurenţi din șase ţări.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!