Banat
Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, la ceas aniversar

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, la ceas aniversar

05 Decembrie 2018

În fiecare an, pe 2 decembrie, clerul și credincioșii eparhiei Aradului cinstesc cu prețuire, recunoștință și bucurie pe arhipăstorul lor, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, de la a cărui întronizare se împlinesc anul acesta 34 de ani, cu o săptămână înaintea sfințirii picturii Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime”. Prilejul binecuvântat al acestei zile îi îndreaptă pe clerici și credincioși cu gândul la firul istoriei departe, spre izvoare, pentru că purtarea luminii, a învățăturii și a toiagului arhieresc de către ierarhul arădean a fost spre deșteptarea, învățarea și călăuzirea păsto­riților.
Înaltpreasfințitul Părinte Timotei seamănă și astăzi învățătura din cea a Bisericii, oferind exemple de răbdare, smerenie, cercetare cu de-amănuntul, atenție și grijă în slujire pentru cler și credincioși.

Chiriarhul arădean urmează cu vrednicie și cinste sporită vlădicilor de pe istoricul scaun eparhial. La împlinirea unui secol de la făurirea României Mari, Înaltpreasfinția Sa le spune tuturor, ca odinioară Sfântul Antim Ivireanul: „Dumnezeu m-a trimis să vă fiu păstor, părinte sufletesc, rugător către Dumnezeu pentru buna sănătate și mântuirea dumneavoastră și împreună cu dumneavoastră să pătimesc toate câte vor aduce ceasul și vremea, pentru care am datoria să priveghez cu osârdie și fără lene, ziua și noaptea și în tot ceasul pentru folosul și mântuirea tuturor, învățându-vă și îndreptându-vă cu frica lui Dumnezeu pe calea cea dreaptă”.

Înaltpreasfinţitul Părinte ­Timotei a fost precum un străjer în turnul de pază, ascultând cuvântul lui Dumnezeu pentru fiecare și îndrumând, sfătuind, alinând, îmbărbătând pe toți cei ce vin înainte-I. La ceas aniversar, rugăm pe Hristos, Marele Arhiereu, să îi dăruiască sănătate liniște și bună sporire în arhipăstorirea obștii încre­dințate, spre slava sfintei ­Biserici și propășirea nea­mului românesc. (Pr. Mircea ­Bupte)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!