Educaţie
Îndemn de susținere a elevilor de la profesională

Îndemn de susținere a elevilor de la profesională

Gabriela Zamora, 02 August 2017

Prezent la ceremonia de absolvire a celei de-a patra ge­neraţii a Şcolii Profesionale Germane Kronstadt, prima şcoală profesio­nală în sistem dual, înfiinţată în Braşov în 2012, ministrul educa­ţiei, Liviu Pop, a sugerat că agenţii economici ar trebui să sprijine cazarea ele­vilor din învăţământul profesional şi tehnic. Şcoala Pro­fesională Germană Kronstadt oferă elevilor o bursă lunară, practică şi le asigură şi automat un contract de muncă la fina­lizarea studiilor.

„Compania Naţională de In­vestiţii trebuie să contribuie la construcţia şi reabilitarea de internate şcolare, dar pentru zona învăţământului profesional şi tehnic, dacă mă întrebaţi pe mine, avem posibilitatea ca agenţii eco­nomici să vină în sprijinul nostru. Şi aici e un model, suntem într-o zonă în care avem un model de succes. Să vină alături de uni­tăţile şcolare pentru a facilita cazarea şi masa acelor elevi care se îndreaptă spre învăţământul profesional şi tehnic şi nu numai, pentru că şi în învăţământul liceal aveam aceeaşi problemă. Dacă ne întoarcem în timp, ştim că s-au acordat la un moment dat bani pentru liceu, acei bani pentru liceu care se acordă au fost iniţiaţi pe ideea că elevii care nu au domiciliul acolo unde este liceul să vină la liceu şi cu banii respectivi să li acopere cazarea şi masa, un concept care în unele zone funcţionează, în altele nu”, a declarat Liviu Pop.

Ministrul a mai spus că Programul Naţional de Dezvoltare Locală II a dus la reabilitarea a 2.400 de unităţi şcolare şi construirea de creşe şi grădiniţe, iar PNDL III prevede aducerea componentei de cazare şi masă către sistemul de învăţământ.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!