Îndemn la răbdare

25 Ianuarie 2008

În cea de a cincea zi de rugăciune în comun a Bisericilor Creştine din Bucureşti, din cadrul Săptămânii Mondiale de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, întâlnirea preoţilor şi credincioşilor de toate vârstele, reprezentanţi ai fiecărei Biserici, a avut loc la Biserica Greco-Catolică, „Adormirea Maicii Domnului“ din strada Sirenelor nr 39. Patriarhia Română a fost reprezentată de pr. Remus Marian, consilier patriarhal. Părintele Zsold Bela, parohul Bisericii Reformate, Calvineum a rostit o predică în care a îndemnat ca rugăciunea pentru unitate să nu se termine în cadrul acestor întâlniri şi să ne rugăm cu toţii să se facă voia Tatălui Ceresc.

PS Mihai Frăţilă, Episcop Auxiliar Greco-Catolic de Bucureşti a transmis salutul final, îndemnând la răbdare şi la cunoaşterea treptelor de comuniune dintre membrii tuturor Bisericilor, subliniind faptul că toţi mărturisim cuvântul Mântuitorului din Evanghelia după Matei „Tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui“.

Pe 23 ianuarie, în cea de-a VI-a zi a Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, în Bucureşti, slujbele au avut loc la Biserica Anglicană. Din partea Bisericii Ortodoxe Române a fost prezent PS Ciprian Câmpineanul, Episcop vicar patriarhal. Aseară, slujba a avut loc la Biserica Armeană, unde Biserica Ortodoxă a fost reprezentat de PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a rostit şi predica. Octava de rugăciune comună se va încheia astăzi la Catedrala Patriarhală. (C. BÂRA)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!