Actualitate religioasă
Înnoire la parohia ortodoxă românească din Reggio Emilia

Înnoire la parohia ortodoxă românească din Reggio Emilia

Marius Nedelcu, 11 Octombrie 2018

La biserica parohiei ortodoxe românești din orașul Reggio Emilia, Italia, se desfășoară ample lucrări de restaurare a exteriorului. Lucrările au început în luna iulie 2018 sub îndrumarea arhitectului Paolo Bedogni de la Reggio Emilia.

Sfințirea iconostasului și binecuvântarea lucrărilor de restaurare se vor face în 21 octombrie 2018, când în mijlocul comu­nității va poposi Preasfințitul Părinte Atanasie din Bogdania, Episcop- vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, transmite pr. paroh Mihail Ciocîrlan, după cum se arată pe site-ul episcopia-italiei.it.

Biserica comunității româ­nești din Reggio Emilia a fost inaugurată în anul 1761 și poartă semnătura arhitectului Giovan Battista Cattani. „Chiesa del Cristo”, așa cum este cunoscută în urbe, este monument istoric al orașului realizat în stil baroc care adăpos­tește Icoana Răstignirii Domnului, atestată documentar din perioada pestei din anii 1630-1631, numită făcătoare de minuni și vindecătoare a celor care alergau să se roage înaintea ei. Ca mulțu­mire a minunilor săvârșite, a fost ridicată această biserică.

Parohia ortodoxă română din Reggio Emilia a primit biserica în anul 2007, aici săvârșindu-se slujbele alternativ cu parohia romano-catolică. Din 2011, eparhia romano-catolică a încredințat această biserică parohiei ortodoxe române în uz exclusiv.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!