Înscrierea pentru ultimele teste naţionale începe luni

18 Ianuarie 2008

Înscrierea la sesiunea specială a testelor naţionale începe luni, 21 ianuarie, şi va dura până în 25 ianuarie.

La această sesiune pot participa toţi elevii care au absolvit gimnaziul în anii anteriori, inclusiv anul şcolar 2006 - 2007 şi fie au absentat, fie nu au promovat examenele de capacitate sau testele naţionale.

Înscrierea candidaţilor pentru sesiunea specială a testelor naţioanle se realizează la unitatea de învăţământ în care a finalizat clasa a VIII-a.

Primul examen la limba şi literatura română va avea loc în data de 4 februarie. Ziua următoare, pe 5 februarie, va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar pe 6 februarie, proba la matematică.

Ultima probă, cea la istoria românilor şi geografia României, la alegere, va fi susţinută în data de 7 februarie.

Rezultatele vor fi afişate pe 9 februarie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 11 februarie.

„În vederea bunei organizări şi desfăşurări a sesiunii speciale de teste naţionale, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a solicitat conducătorilor unităţilor de învăţământ să mediatizeze corect, eficient şi la timp prevederile OMECT 2436/2007, să asigure informarea şi pregătirea în cele mai bune condiţii a sesiunii speciale a testelor naţionale“, se arată un comunicat al ISMB.

Totodată, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Bucureşti vor fi afişate cerinţele şi calendarul conţinute în Metodologia Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!