Înscrieri în programul „Euro 200”

Oana Nistor, 03 Aprilie 2019

Elevii şi studenţii se vor putea înscrie şi în acest an în programul „Euro 200” derulat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), prin intermediul căruia primesc un ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare. Beneficiarii programului sunt elevii/studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie. Cererile, însoţite de documentele doveditoare ale veniturilor, vor fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ unde învaţă elevul/studentul până în data de 19 aprilie 2019.

Potrivit unui comunicat al MEN, ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer şi se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă subvenţia este procesor 2 Ghz, 1 GB RAM şi 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus. „Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în raport cu bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea «Euro 200» în anul 2019 de aproximativ 12 milioane de lei”, se arată în comunicatul MEN.

Lista beneficiarilor va fi afişată pe site-ul euro200.edu.ro în data de 30 mai, urmând ca în perioada 31 mai - 20 iunie să se depună eventualele contestaţii. Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se va face în perioada 22 iulie - 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților, iar acestea pot fi utilizate la orice furnizor de profil în intervalul 24 iulie - 10 octombrie 2019.

Potrivit Biroului de comunicare al MEN, în cei 15 ani de aplicare a programului „Euro 200”, peste 300.000 de elevi şi studenţi au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!