Oltenia
Întâlnire la Craiova privind activitățile cu tinerii

Întâlnire la Craiova privind activitățile cu tinerii

Doru Marcu, 19 Martie 2019

Cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit Irineu, în sala de ședințe a Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, a avut loc la 15 martie o întâlnire consultativă la nivel mitropolitan privind activitățile cu tinerii.

La întâlnire a participat Mihai Paraschiv, inspector la Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române. Din partea Centrului eparhial al Eparhiei Craiovei au participat pr. Adrian Trifu, delegatul ierarhului locului, prof. Doru Marcu, inspector eparhial pentru activitățile de tineret din Arhiepiscopia Craiovei, Mihai Popescu, președinte ASCOR - Craiova, Petre Bălănoiu, președinte ASCOR - Târgu-Jiu, pr. Cristian Bănuță, din partea Arhiepiscopiei Râmnicului, pr. Constantin Aldea, din partea Episcopiei Slatinei și Romanaților, precum și pr. Cosmin Necșoiu, Mihai Corcodel și Constantin Bîrlan, din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Agenda întâlnirii s-a concentrat în jurul discuției privind asociațiile de tineret care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiecare reprezentant enumerând activitățile și proiectele destinate tinerilor. S-au analizat și relația filialelor ASCOR și LTCOR cu centrele eparhiale, statutul și regulamentele de organizare, rapoartele de activitate, dar și calendarul de activități pentru anul 2019. De asemenea, a avut loc o evaluare liberă a Taberei „Tradiție și Noutate”, care se desfășoară la nivel mitropolitan în fiecare an în luna august. Într-o notă constructivă, s-a discutat despre modul în care tinerii Bisericii pot fi implicați în dinamizarea activităților la nivel parohial, dar și despre strategia dezvoltării unor programe de tineret.

Raportul întâlnirii va fi prezentat unei comisii speciale a Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!