Transilvania
Întâlniri şi activităţi cu tinerii din protopopiatele Alba Iulia şi Târgu Mureş

Întâlniri şi activităţi cu tinerii din protopopiatele Alba Iulia şi Târgu Mureş

A IV-a întâlnire regională a tinerilor din Protopopiatul Târgu Mureș, sub genericul „Unitate, dăruire – frumusețea tinereții și a vieții”, a avut loc marți, 15 mai,  la Casa de Cultură din orașul Ungheni. Această activitate a fost organizată la propunerea Grupului de Inițiativă pentru Tineret al Protopopiatului Târgu Mureș, în colaborare cu Parohia Ungheni II, unde este paroh Iulian Suciu, cu Gimnaziul „Emil Drăgan” și cu primăria Ungheni. Părintele Ioan Sebastian Zăhan din Turda, cunoscut ca preot al tinerilor și apreciat de elevii din această zonă, a fost invitat să vorbească tinerilor mureşeni. Invitatul a abordat în mod pedagogic temele întâlnirii, prezentându-le tinerilor imagini, proverbe şi maxime. În încheiere, părintele Ioan Sebastian Zăhan l-a citat pe Camil Petrescu: „Marea înţelepciune e să-ţi alegi prieteni care nu te vor sili la compromisuri”. În cadrul întâlnirii părintele Ioan Sebastian Zăhan, împreună cu cei prezenți, a interpretat cântece patriotice dedicate Marii Uniri din 1918. La această întâlnire au participat 150 de elevi din localităţile Ungheni, Tirimia, Vidrasău, Mo­rești, Cristești și Valea Izvoarelor, însoțiți de parohi și profesorii de religie.

Grupul de inițiativă al Protopopiatului Alba Iulia, în parteneriat cu Arhiepiscopia Alba Iuliei, organizează un eveniment pentru tinerii albaiulieni, vineri, 18 mai, începând cu ora 17.00. „Friendship Challenge” aflat la a doua ediție, constă în rezolvarea unor provocări prin creativitate, şi este o competiție pe echipe care se desfăşoară prin tot orașul.

Astfel, în cadrul competiţiei, tinerii participanţi vor putea cunoaşte obiectivele istorice ale oraşului, vor putea interacţiona cu locuitorii şi trecătorii care vor fi indirect incluşi în eveniment prin cerinţele diverse pe care le vor avea de îndeplinit participanţii.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!