Actualitate religioasă
Întrunirea Adunării eparhiale a Buzăului şi Vrancei

Întrunirea Adunării eparhiale a Buzăului şi Vrancei

Pr. Dragoș Olteanu, 16 Februarie 2019

Membrii Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei s-au întrunit joi, 14 februarie 2019, în ședință anuală de lucru, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian. Evenimentul s-a desfășurat în Aula brâncovenească a Palatului Arhiepiscopal din Buzău.

Lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au fost precedate de slujba de Te Deum, oficiată în Catedrala voievodală „Adormirea Maicii Domnului”, în prezența chiriarhului locului, a consilierilor și inspectorilor eparhiali, precum și a membrilor forului bisericesc - clerici și mireni.

În cadrul ședinței, au fost analizate, susținute și aprobate rapoartele generale anuale ale sectoarelor Administrației eparhiale și s-au trasat obiectivele pentru anul 2019. Documentele eviden­țiază activitatea desfășurată anul trecut, la nivelul județelor Buzău și Vrancea, pe plan pastoral-misionar, cultu­ral-educa­țional, social-filantropic și administrativ-gospodăresc.

La final, toți cei prezenți au vizionat filmul „Retrospectiva anului 2018 în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei”, realizat de Biroul mass-media al eparhiei.

Adunarea eparhialã este organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Adunarea eparhialã se compune din reprezentanþii aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporþie de o treime clerici și douã treimi mireni, cu o viaþã moralã și religioasã demnã de un creștin, care au candidat cu binecuvântarea ierarhului locului. Pentru activitate potrivnicã Bisericii, mandatele acestora se revocã de Adunarea eparhialã, la propunerea chiriarhului.

Dintre atribuțiile organismului bisericesc amintim: susþine interesele și drepturile Bisericii și ale eparhiei, conform cu prevederile canonice, statutare și regulamentare bisericești; vegheazã la respectarea, în cuprinsul eparhiei, a mãsurilor cu caracter unitar prevãzute de Statut, regulamentele bisericești și de hotãrârile organismelor bisericești centrale privitoare la administrarea bunurilor mobile și imobile ale unitãþilor de cult din întreaga eparhie, precum și a altor bunuri patrimoniale, culturale.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!