Moldova
Întruniri preoţeşti în protopopiatele Buhuşi şi Sascut

Întruniri preoţeşti în protopopiatele Buhuşi şi Sascut

Constantin Ciofu, 24 Septembrie 2018

În Catedrala „Sfântul Nicolae” din Buhuşi, judeţul Bacău, a avut loc joi, 20 septembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şedinţa administrativă din Protopopiatul Buhuşi. Au participat preoţii, cântăreţii şi membrii consiliilor parohiale de pe raza Protopopiatului Buhuşi.

S-a prezentat raportul privind activitatea administrativă şi pastoral-misionară, desfăşurată în toate parohiile arondate protopopiatului până la începutul lunii septembrie. În partea a doua a şedinţei, s-au pus în discuţie probleme legate de Referendumul din 6-7 octombrie 2018, privind modificarea art. 48, alin. 1 din Constituţia României, care se referă la definiţia familiei.

Şedinţa s-a încheiat cu mulţumirile aduse de către părintele Vasile Cozma, protopop de Buhuşi, celor prezenţi. Tot joi, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Pânceşti, s-a desfăşurat conferinţa lunară a preoţilor sascuteni. Părintele Marian Cojocaru de la Parohia Măldărăşti a susţinut referatul cu tema „Consecinţe benefice ale unităţii naţionale asupra unităţii bisericeşti”. În contextul Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam, al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918 şi în conformitate cu programul-cadru elaborat de Cancelaria Sfântului Sinod, au fost dezbătute beneficiile aduse de unitatea naţională asupra unităţii bisericeşti.

La finalul şedinţei, preoţii l-au felicitat pe părintele Ioan Negoiţă, protopop de Sascut, cu prilejul serbării zilei de naştere.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!