Actualitate religioasă
Fotografii: Mircea Florescu

Învățătorul Ioan Octavian Vișan-Ciobotea s-a mutat la veșnicie

Pr. Nicolae Dascălu, 18 Ianuarie 2019

La Mănăstirea Cernica de lângă București a avut loc ieri, 17 ianuarie, înmormântarea învăță­torului Ioan Octavian Vișan-Ciobotea, soțul doamnei profesoare Floare Vișan-Ciobotea, sora Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Slujba Înmormântării a fost săvârșită în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din ostrovul Cernicăi, de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un impresionant sobor de slujitori. La momentul prohodirii au participat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Prea­sfințiții Părinți Varlaam Ploieș­teanul și Ieronim Sinaitul, Epis­copi-vi­cari patriarhali, preoți din cadrul Adminis­trației Patriarhale și Adminis­trației eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, membrii familiei, obștea monahală de la Cernica, monahi și monahii, precum și credincioși.

În necrologul rostit de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul au fost evidențiate darurile și virtuțile celui mutat la veșnicie. Învățătorul Ioan Octavian Vișan-Ciobotea s-a născut la 29 ianuarie 1949 și a trecut la Domnul la 14 ianuarie 2019. Dascăl de vocație, Ioan Octavian Vișan-Ciobotea a activat ca învățător timp de 20 de ani în localitatea Cliciova, județul Timiș, și 10 ani la Școala nr. 71 din București. Preasfinția Sa a vorbit și despre calitățile care l-au caracterizat pe învățătorul Ioan Octavian, răbdarea, iubirea și priceperea, despre rolul său de cap de familie timp de 43 de ani și tată-model pentru cele două fiice ale sale, Stela și Antuza, și despre evlavia sa și împlinirea poruncilor creștine prin fapte bune, binefaceri și multă răbdare în suferință. Familia sa este cunoscută la Lugoj ca fiind binefăcătoare pentru cea mai mare biserică a orașului.

După slujba din biserică, trupul neînsuflețit al învățătorului a fost așezat într-un mormânt din cimitirul Mănăstirii Cernica. Toți participanții au fost invitați de către familie, după tradiția creștinească, la agapa de pomenire la Centrul so­cial-pastoral „Sfântul Calinic de la Cernica”.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!