Școlile rămân închise până luni în București

Oana Nistor, 11 Ianuarie 2017

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că şcolile din București rămân închise toată săptămâna, până luni, 16 ianuarie, decizia fiind luată după o consultare cu reprezentanţii ministerului, primarii de sectoare şi meteorologii. „Am luat ­legătura cu specialiştii ANM, m-am consultat cu domnul ­ministru al educaţiei, cu inspectorul general şcolar, am discutat cu domnul prefect, cu primarii de sectoare, medici, părinţi. Având în vedere condiţiile meteorologice [...], am luat decizia ca toate cursurile să începă luni, 16 ianuarie”, a spus Gabriela Firea. Cât priveşte învăţământul universitar, edilul a spus că universităţile au autonomie, astfel că „fiecare va lua propria decizie şi o va anunţa pe site-ul facultăţii”. Referitor la perioada de recuperare a zilelor în care elevii nu merg la şcoală, primarul general a spus că nu este cazul, pentru că nu era o perioadă de predare. „În această perioadă, potrivit domnului ministru al Educaţiei, domnului secretar de stat şi inspectorului general şcolar, nu era o perioadă de predare, de lecţii, de materie, ci practic de evaluare. Deci toată această perioadă de evaluare va fi făcută de profesori la clasă. Era mult mai periculos să expunem copiii şi cadrele didactice unui ger ­năprasnic de minus 23 de grade Celsius, sau la zăpada viscolită şi spulberată, azi şi în mare parte şi joi”, a explicat edilul şef al ­Capitalei.

Astăzi, cursurile vor fi suspendate parţial şi în Argeş, Caraş-Severin, Vâlcea, Sibiu şi Alba, potrivit unei centralizări realizate ieri, până la ora 9.00, de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, marţi, să menţină închise toate unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa până la începutul săptămânii viitoare, pe baza prognozei meteorologice actualizate ce preconizează că un nou val de ninsori, viscol şi ger va pătrunde în Dobrogea în cursul nopţii următoare.

În judeţul Tulcea, din cauza condiţiilor meteorologice, unităţile de învăţământ din judeţ vor rămâne închise atât astăzi, 11 ianuarie, cât şi mâine, 12 ianuarie, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!