Transilvania
Ședință administrativă la Protopopiatul Sibiu

Ședință administrativă la Protopopiatul Sibiu

20 Martie 2019

La sediul Protopopiatului Sibiu a avut loc ședința administrativă lunară cu preoții din parohiile arondate acestei protoierii. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe puncte de discuții privind aspecte administrative și de organizare a parohiilor. În cadrul ședinței s-a prezentat Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei și modul de organizare a colectei pentru Fondul Central Misionar. La ședința de la Sibiu a fost prezent și consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Adrian Roman, care a prezentat mai multe teme și subiecte privind organizarea Proiectului „Fericiți cei milostivi” al eparhiei, prin care preoții de la bisericile din Sibiu oferă hrană caldă nevoiașilor din comunități, cu sprijinul Cantinei „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Sibiului.

Totodată, la ședință a fost prezent Ștefan Raicu de la  Departamentul de Tineret al Sectorului cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, care a adus în atenția preoților acțiunea „Marșul pentru Viață” din acest an, care va avea loc pe 23 martie.

În continuare, preotul Mihai Petian de la Biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din Sibiu a lansat cartea „Prologul Evangheliei de la Ioan”. Prezentarea cărții a fost făcută de pr. prof. dr. Vasile Mihoc, care a redactat și „Cuvântul înainte” al cărții. Protopopul Ioan Coșa a încheiat ședința cu referiri la activitatea preoților în perioada Postului Mare în parohii, conform Protopopiatului Sibiu.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!