Transilvania
Ședință de lucru a Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului

Ședință de lucru a Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului

Ştefan Mărculeţ, 25 Octombrie 2018

În Sala „Spiridon Cândea” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc marți, 23 octombrie, o ședință de lucru a Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului. În cadrul ședinței au fost discutate problemele administrative, social-filantropice și culturale prezentate de sectoarele eparhiale.

Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului a fost prezidat de Înaltprea­sfin­țitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat: Preasfințitul Ilarion Făgă­rășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, și vicarul eparhial, pr. Ilarie Benchea. Alături de membrii Consiliului eparhial au fost prezenți la ședința de lucru și protopopii din Arhiepiscopia Sibiului, consilieri eparhiali și membri ai admi­nistrației eparhiale.

În cadrul ședinței au fost discutate problemele administrative, social-filantropice și culturale, prezentate de sectoarele eparhiale.

„Pe ordinea de zi s-au aflat rapoartele fiecărui sector din cadrul administrației Arhiepiscopiei Sibiului. Au fost discutate aspectele caracteristice fiecărui sector în parte: numirile, transferările, încetările de activitate, posibilele rearondări de protopopiate și parohii, precum și aspecte legate de proprietățile parohiale care au nevoie de discuția și aprobarea Consiliului eparhial în calitate de organism executiv al Adunării eparhiale. Au fost evaluate și două acțiuni care au marcat istoria în toamna aceasta, și anume Întâlnirea Interna­țională a Tinerilor Ortodocși care a avut loc la Sibiu în luna septembrie și referendumul pentru redefinirea căsătoriei în Consti­tuția României”, ne-a spus consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală.

În cadrul aceleiași ședințe au fost discutate și alte aspecte din viața bisericească și administrativă a Arhiepiscopiei Sibiului, cum ar fi îmbunătățirea activi­tății Cantinei sociale „Sfântul Stelian”, unde se dorește ca în scurt timp să fie oferită hrană la cât mai multe persoane nevo­iașe.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!