Transilvania
Ședința de lucru a permanenței Consiliului eparhial, la Cluj-Napoca

Ședința de lucru a permanenței Consiliului eparhial, la Cluj-Napoca

20 Septembrie 2018

La Centrul eparhial din Cluj-Napoca a avut loc marți, 18 septembrie, ședința de lucru a permanenței Consiliului eparhial cu cei nouă protopopi din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Întrunirea a avut loc sub președinția Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și în prezența consilierilor eparhiali.

IPS Mitropolit Andrei le-a adresat preoților un îndemn „la misiune și râvnă în dreapta credință”, iar în continuare a transmis principalele puncte de pe ordinea de zi: activitățile cu tinerii, vizitele pastorale, cercetarea credincioșilor și referendumul pentru familie.

Au urmat luările de cuvânt ale consilierilor eparhiali și ale reprezentanților celor nouă protopopiate din Cluj, Dej, Gherla, Turda, Huedin, Bistrița, Năsăud și Beclean. De asemenea, s-a discutat despre cele mai importante proiecte din acest an și aspecte de ordin misionar-pastoral, cultural, social-filantropic şi administrativ.

La finalul ședinței, IPS Mitropolit Andrei, împreună cu membrii permanenței și protopopii eparhiei s-au întâlnit cu reprezentanții Coaliției pentru familie de la nivelul județului Cluj.

Astfel de ședințe se organizează semestrial și au rol de informare și de soluționare a eventualelor probleme apărute la nivelul parohiilor, conform Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!