Oltenia
A avut loc ședinţa Adunării eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei

A avut loc ședinţa Adunării eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei

Pr. Viorel Vlăducu, 28 Ianuarie 2017

Şedinţa Adunării eparhiale a Episcopiei Severinului şi Strehaiei adună în fiecare an clerici şi credincioşi într-o adevărată comuniune duhovnicească. Poposesc în Cetatea Severinului oameni de aproape sau de mai departe pentru a se bucura împreună de lucrarea cea bună din „Ogorul Domnului”. Ziua de joi, 26 ianuarie, a început cu Sfânta Liturghie, care i-a adunat pe toţi lângă Sfântul Potir şi a continuat cu slujba de Te Deum. Mai apoi, Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Centrului eparhial a găzduit şedinţa prezidată de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

În cuvântul de deschidere, Preasfinţia Sa a evidenţiat purtarea de grijă a lui Dumnezeu şi le-a reamintit tuturor de faptul că slujitorii şi credincioşii din Episcopia Severinului şi Strehaiei sunt chemaţi la o lucrare înaltă şi activă, aceea de a fi în slujba Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În continuare, cei 30 de membri ai Adunării eparhiale, dintre care 20 de mireni, au analizat activitatea eparhiei mehedinţene din anul 2016, sub aspect teologic-educaţional, cultural-misionar şi social-filantropic şi au aprobat proiectele propuse pentru anul 2017.

La finalul întâlnirii, cei prezenţi au vizionat un film despre cele mai importante acţiuni ale Episcopiei Severinului din 2016. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!