Educaţie
A doua sesiune de admitere la profesională și în învățământul dual

A doua sesiune de admitere la profesională și în învățământul dual

Gabriela Zamora, 30 August 2017

Sesiunea de toamnă a admiterii în învățământul profesional de stat a început ieri, iar înscrierea elevilor se derulează în două faze, precizează Ministerul Edu­cației Naționale, într-un comunicat remis presei. Astfel, în perioada 29-31 august (zilnic, până la ora 15:00), elevii interesați se pot înscrie la unitățile de învățământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselec­ție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

Potrivit aceleiași surse, în perioada 4-5 septembrie are loc înscrierea la unitățile de învăță­mânt profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție.

După prima etapă de admitere în învățământul profesional de stat au mai rămas 18.934 de locuri libere (din care 1.320 de locuri pentru elevii rromi) dintr-un total de 36.134 de locuri aprobate.

„Pe lângă fișa de înscriere în învățământul profesional de stat va fi anexată și fișa de opțiuni pentru învățământul dual, care se eliberează și se completează la unitatea de învățământ ce organizează învățământ dual. Școlarizarea în învățământul dual are o durată de trei ani și include stagii de pregătire practică în cadrul companiilor partenere. Elevii beneficiază de o bursă lunară de 200 de lei, de o bursă suplimentară, precum și de alte facilități prevăzute în Contractul de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul dual, cum ar fi: transport, cazare și masă asigurate de operatorii economici în mod gratuit”, se arată în același comunicat.

Pentru anul școlar 2017-2018, la nivel național, în învăță­mântul dual mai sunt disponibile 1.775 de locuri (dintr-un total de 3.539 de locuri). În sesiunea de vară au fost admiși 1.764 de elevi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!