Actualitate socială
A început „Litoralul pentru toți”

A început „Litoralul pentru toți”

Silviu Dascălu, 03 Septembrie 2018

Românii care vor un concediu pe litoralul românesc, însă dispun de mai puține posibilități financiare, au la dispoziție programul „Litoralul pentru toți”, care se desfășoară până la finalul lunii septembrie. Federația Patronatelor din Turismul Românesc anunță că turiștii beneficiază de oferte cuprinse între 150 și 600 de lei pentru o săptămână la mare.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) lansează programul „Litoralul pentru toţi”, prin care turiştii beneficiază de oferte între 150 şi 600 de lei pentru o săptămână la mare, până la 30 septembrie, potrivit unui comunicat remis presei.

„Acest program social este destinat turiştilor care îşi doresc o vacanţă la malul mării la sfârşitul sezonului pentru care pot aloca buget foarte mic, comparativ cu bugetele pentru sejururile petrecute în lunile iulie şi august. Tarifele practicate în programul special «Litoralul pentru toţi» sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon”, spun reprezentanţii federaţiei.

„Litoralul pentru toţi” este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone, şi a fost lansat în urmă cu 16 ani.

„Pentru a veni în sprijinul turiştilor, lansarea acestei ediţii beneficiază de aceleaşi tarife ale ediţiei de primăvară 2017, nemodificate în ultimii 6 ani, deşi costurile utilităţilor au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri chiar s-au dublat. Începând cu această ediţie, biletele pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, se mai arată în comunicat.
Reprezentanţii industriei au amintit că, anul acesta, turismul din România şi în special hotelurile de pe litoral se confruntă cu o criză a forţei de muncă fără precedent, multe unităţi de cazare refuzând rezervări în luna septembrie din cauza lipsei de personal.

„Cu toate acestea, până în prezent s-au înscris în program 54 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie 3.000 de locuri în fiecare dintre cele cinci serii. Aceste locuri vor fi vândute prin agenţiile de turism partenere şi revânzătorii lor sau direct de către hotel, tariful fiind acelaşi, în funcţie de unitatea de cazare. Astfel, aproximativ 12.000 de locuri sunt pregătite pentru turiştii care doresc să beneficieze de vacanţe cu tarife reduse”, se menţionează în comunicat.

Membrii FPTR au o cifră de afaceri cumulată de peste cinci miliarde de euro şi reprezintă angajatorii a peste 33.000 de salariaţi.

Cerere mare de locuri

Cererea pentru sejururi în programul „Litoralul pentru toţi” este mai mare anul acesta cu 140% faţă de cea înregistrată anul trecut, datorită voucherelor de vacanţă, iar numărul turiştilor a crescut de două ori şi jumătate – susţine Lucia Morariu, preşedinte al unui turoperator membru în Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

Faţă de anul trecut, a crescut şi suma pe care turiştii sunt dispuşi să o cheltuie în timpul unei vacanţe. Pe litoralul românesc, cel mai bine se vinde în luna septembrie destinaţia Mamaia, urmată de Eforie Nord.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!