Actualitate socială
Academicianul Bogdan C. Simionescu - septuagenar

Academicianul Bogdan C. Simionescu - septuagenar

Pr. Nicolae Dascălu, 23 Martie 2018

În Aula Academiei Române din Bucureşti a avut loc ieri, 22 martie 2018, sesiunea omagială dedicată savantului Bogdan C. Simionescu, profesor doctor inginer, specialist în chimie macromoleculară şi fizica polimerilor, la împlinirea vârstei de 70 de ani. Cunoscut în ţară şi străinătate ca profesor și cercetător, acad. Bogdan C. Simionescu, fiul academicianului Cristofor Simionescu, este profesor de chimie la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, fost director al Institutului de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”-Iaşi şi, în prezent, vicepreşedinte al Academiei Române (AR).

Personalitatea sa a fost omagiată de acad. Cristian Hera, preşedintele AR, acad. Marius Andruh, preşedintele Secţiei de Ştiinţe Chimice, academicienii Eugen Simion, Răzvan Theodorescu, Maria Zaharescu, Dumitru Prunariu, membru de onoare, dr. Valeria Harabagiu, de la Institutul „Petru Poni”-Iaşi, şi de senatorul Ecaterina Andronescu. De asemenea, au fost prezentate mesaje de felicitare din partea unor instituţii şi personalităţi din România şi din alte ţări ale lumii.

La final, sărbătoritul a rostit un discurs confesiv despre cariera sa de cercetător, profesor, manager de instituţie şi academician.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!