Actualitate religioasă
Acțiuni ale voluntarilor Catedralei Naționale

Acțiuni ale voluntarilor Catedralei Naționale

Alexandru Briciu, 21 August 2018

În preajma sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mân­tuirii Neamului au organizat o serie de activități social-filan­tro­pice în București. Miercuri, 15 august, au vizitat Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie”, iar vineri, 17 august, au fost alături de beneficiarii Centrului social de zi pentru copii „Sfântul Nicolae”.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat la 15 august 2018 un spectacol artistic de pricesne și poezii ortodoxe închinate Maicii Domnului, pentru pacienții internați la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Bucureşti.

„A fost o activitate foarte frumoasă, voluntarii au venit și au cântat, au spus poezii, iar cel mai important lucru este că au transmis dragoste și căldură sufletească. Acestea sunt mai importante decât orice alt dar pe care poți să îl oferi unui pacient. Pacienții au fost înconjurați de multă dragoste, a fost o atmosferă de sărbătoare, de bucurie, închinată Maicii Domnului. Le mulțumim tuturor celor care și-au făcut timp să vină și să fie alături de pacienții și personalul centrului. Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au mai fost la centrul nostru, vizitele lor sunt foarte plăcute și aduc multă bucurie pa­cienților, pentru că reușesc să le schimbe starea de spirit”, ne-a spus Adriana Căruntu, directoarea centrului.

Dănuț Prună, coordonator al grupului de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale, ne-a declarat: „Ne bucurăm că am revenit la Centrul «Sfântul Nectarie». De fiecare dată suntem pri­miți cu multă dragoste de către pacienți și personalul centrului. Simt că am reușit să le aducem bucurie sufletească acestor persoane, să le încurajăm să meargă mai departe. Această activitate am dedicat-o Sfintei Fecioare Maria, deoarece a avut loc în ziua praznicului Adormirii Maicii Dom­nului, iar mulți dintre pa­cienți chiar și-au serbat onomastica. Acestora le-am cântat «La mulți ani» şi le-am oferit icoane şi daruri”.

Spectacol la Centrul social „Sfântul Nicolae” din București

Vineri, 17 august, voluntarii s-au aflat din nou în mijlocul copiilor de la Centrul social de zi „Sfântul Nicolae” din București. Aici a fost organizat un atelier de muzică, poezie și cântece religioase pentru copiii care frecventează centrul, la care au participat voluntari, copii, părinții acestora, precum și instructorii centrului. În cadrul evenimentului, copiii au recitat poezii și au intonat cântece specifice copilăriei. Voluntarii au interpretat pentru cei mici cântece patriotice și pricesne și le-au dăruit dulciuri, produse naturiste și iconițe din lemn cu chipul Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor.


 „În cadrul centrului nostru sunt copii proveniți din familii nevoiașe din București. Activi­tățile pe care le desfășurăm sunt educaționale, le acordăm sprijin în realizarea temelor școlare, acti­vități recreative și de timp liber. Pentru recreere desfășurăm acti­vități de lucru manual, pictură și desen, iar în cadrul activităților de timp liber sunt vizitate muzee, mergem la teatru, organizăm plimbări în parcuri, iar progresele copiilor sunt vizibile”, ne-a spus Mihaela Morăraș, directoarea Centrului de zi „Sfântul Nicolae”.

La eveniment au participat un număr de 15 copii, însoțiți de pă­rinți, rude și prieteni.

Toate acțiunile sociale și filantropice derulate de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului sunt coordonate de arhim. Ciprian Grădinaru.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!