Transilvania
Activitate de informare a pompierilor la Centrul „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia

Activitate de informare a pompierilor la Centrul „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia

08 Septembrie 2018

Copiii de la Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia au participat vineri, 7 septembrie, la o activitate informativ-preventivă organizată cu ajutorul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba. Copiii și personalul centrului au fost informați și educați cu privire la măsurile ce trebuie luate în cazul unui incendiu și comportamentul pe care trebuie să-l aibă în timpul evacuării la incendiu sau la cutremur. Reprezentanții ISU Alba le-au oferit afișe și pliante informative realizate în cadrul a două campanii derulate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON România.  

„Întâlnirea s-a desfășurat într-un mod interactiv, copiii fiind foarte implicați în această activitate. Au pus întrebări repre­zentanților ISU Alba și au dat răspunsuri la întrebările puse de aceștia, dar și exemple de situații cu care ei intră în contact. Le mulțumim reprezentanților ISU Alba pentru informațiile pe care ni le-au furnizat ca să știm cum să ne ferim de situații nefericite și pentru disponibilitatea arătată de fiecare dată” au spus reprezentanții Centrului Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia.

Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia funcţionează în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, oferind ocrotire şi sprijin unui număr de 25 de copii aflaţi în risc de abandon şcolar. Principalul obiectiv este prevenirea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare pentru copiii care se află în situaţii de risc de abandon şi eşec şcolar, care provin din diferite medii sociale, din categorii de grupuri vulnerabile. Copiii beneficiază de o masă caldă de prânz, primesc rechizite şcolare şi sunt meditaţi gratuit de cadre didactice specializate, care îi ajută să îşi îmbunătăţească situaţia şi rezultatele şcolare. De asemenea, beneficiază şi de activităţi de dezvoltare personală, dar şi de activităţi recreative sau de petrecere a timpului liber, conform Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!