Transilvania
Activitate educativă la „Școala-Catedrală” din Sibiu

Activitate educativă la „Școala-Catedrală” din Sibiu

Maria Curtean, 19 Mai 2017

Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, participanți la Programul catehetic „Școala-Catedrală” de la Sibiu, au avut parte marți, 16 mai, de o activitate educativă deosebită, cu tema „Frumusețea naturii în Dumnezeu”.

Activitatea a fost sus­ținută de coordonatorii Proiectului „Iar­ba verde de acasă”, biologul Cristina Dudan, profesor la Colegiul Național „Doamna Stanca” din Făgăraș și pr. Sergiu Dudan de la Parohia Lisa, județul Brașov. Preț de câteva ore, copiii au realizat preparate microscopice din ceapă, frunze de begonie, petale, drojdii și mucegaiul din pâine. Cu ajutorul a două microscoape didactice și a unui microscop trinocular cu cameră video atașată, copiii au observat țesuturi vegetale și celula vegetală. Pe lângă preparatele proaspete realizate în cadrul activității, copiii au mai observat la microscop globulele roșii din sângele uman și țesut animal din acul de albină. Cu ajutorul camerei video atașate pe microscop s-au captat toate imaginile preparatelor microscopice realizate de fiecare copil. Acestea vor fi imprimate și vor intra în posesia copiilor.

Voluntariat pentru educație

„Iarba verde de acasă” este un proiect de voluntariat în domeniul educației, coordonat de prof. Cristina Dudan și preotul Sergiu Dudan în localitatea Lisa, județul Brașov. Proiectul are ca scop inițierea copiilor în biologie și se desfășoară la casa parohială din Lisa. În urma unui concurs la care au participat 30 de proiecte din Țara Făgărașului, „Iarba verde de acasă” a obținut o finanțare pentru aparatura necesară (microscop profesional și lunetă terestră pentru observații în natură) prin Fondul Științescu gestionat de Fundația Comunitară Tara Făgărașului.

„Științescu” este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe si tehnologie a copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani din Țara Fă­gărașului de către FCTF, alături de Romanian-American Foundation.

Prin acest fond, elevii sunt ajutați să descopere că științele sunt interesante și atractive, să înțeleagă utilitatea noțiunilor învățate și în diferite contexte ale vieții de zi cu zi.

„Școala-Catedrală” este un program catehetic organizat în jurul Catedralei mitropolitane din Sibiu, cu scopul vestirii Evangheliei tuturor grupelor de vârstă, într-o manieră specifică.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!