Transilvania
Activitate socială cu elevii şi vârstnicii la Deva

Activitate socială cu elevii şi vârstnicii la Deva

21 Februarie 2019

Marți, 19 februarie, Sectorul Social al Episcopiei Devei și Hunedoarei a organizat o activitate socială pentru un grup de persoane vârstnice. „Obiectivul acestor evenimente este insuflarea unei stări de bucurie în sufletele persoanelor vârstnice care simt singurătatea, conştientizarea de către copii a nevoii de iubire şi respect a persoanelor vârstnice, stimularea unei bune comunicări între generații, precum și ajutorarea persoanelor vârstnice care se află în situații vulnerabile”, conform organizatorilor.

„Abordarea intergenerațională are la bază convingerea că fiecare persoană, indiferent de vârstă, reprezintă o resursă importanță pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității, interacțiunea și dialogul între generații sunt premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice”, mai arată organizatorii.

În cadrul întâlnirii, persoanele vârstnice au avut din nou ocazia să lucreze împreună cu elevii Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, Corpul 2, sub îndrumarea prof. Petronela Luncan, realizând împreună felicitări pe care copii le-au dăruit vârstnicilor. La final, vârstnicii au primit din partea Episcopiei pachete cu alimente, iar copiii pachete cu dulciuri, conform Episcopiei Devei și Hunedoarei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!