Oltenia
Activităţi catehetice şi educative în Mitropolia Olteniei

Activităţi catehetice şi educative în Mitropolia Olteniei

Pr. Ioniţă Apostolache, 07 Decembrie 2017

Începutul lunii decembrie a fost marcat printr-o serie de activităţi liturgice, pastorale şi filantropice în mai multe locaşuri de închinare şi instituţii de cultură din Mitropolia Olteniei. În Arhiepiscopia Râmnicului, reprezentanții Asociației „Codrii Mamului Fumureni” împreună cu părintele protoiereu Ion Dumitrașcu și reprezentanții Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” au vizitat elevii Școlii Gimnaziale „Liviu Ionete” din satul Fumureni, comuna Lungești, județul Vâlcea.

În cadrul activității desfăşurate marţi, 5 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, organizatorii au oferit daruri elevilor care, în semn de recunoștință, au cântat colinde și au prezentat câteva dintre lucrările realizate în cadrul acti­vităților desfășurate în școală. Proiectul cultural-filantropic des­fășurat în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae se alătură proiectelor care își propun sprijinirea elevilor cu rezultate deosebite la învă­țătură, însă, în același timp, au fost identificate și mijloace pentru reducerea abandonului șco­lar.

De asemenea, au fost inițiate dezbateri de realizare a unor proiecte educa­ționale pentru copiii din comunitate, în care să fie implicate parohia, familia, repre­zentanții instituțiilor de învăță­mânt, ai asociației și reprezen­tanții comu­nității locale. Acțiu­nea s-a bucurat și în acest an de susținerea financiară a membrilor Consiliului Director al Aso­ciației Codrii Mamului-Fumureni și a unor sponsori.

Lecţii de fotografie pentru copiii de la Centrul „Aripi de lumină”

La Craiova a continuat săptămâna aceasta seria de activităţi educative, organizate în centrele de zi pentru copii, coordonate de Arhiepiscopia Craiovei. Astfel, la Centrul „Aripi de lumină”, în cadrul întâlnirii de marţi, 5 decembrie, fotograful Remus Nicolae Badea le-a oferit celor mici o nouă lecţie despre arta imaginii. „Fiecare săptămână este un pas spre cunoaştere. Copiii pe care îi avem în grijă primesc cu bucurie acest dar al dialogului, însoţit de învăţătură şi exerciţiu. Fotografia, de care ne ocupăm în această perioadă, a devenit deja o mare pasiune pentru majoritatea dintre ei. Mulţumită legăturii de suflet pe care o avem cu domnul Badea, fotograf profesionist, cu o carieră impresionantă, decorat cu multe distincţii, suntem pe cale să realizăm chiar o expoziţie cu pozele făcute până în acest moment”, a spus Gabriela Firu, coordonatorul Centrului de zi „Aripi de lumină”.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!