Transilvania
Activităţi cu copiii şi sprijin pentru cei aflaţi în dificultăţi, în Parohia Sărata, Cluj

Activităţi cu copiii şi sprijin pentru cei aflaţi în dificultăţi, în Parohia Sărata, Cluj

21 Aprilie 2017

În zilele de sărbătoare ale Sfintelor Paşti, copiii din Parohia Sărata, judeţul Cluj s-au implicat în mai multe activităţi cu caracter social şi cultural. „Am vizitat mai multe familii cu venituri modeste din parohia noastră, am ciocnit după tradiţie câte un ou roşu.

După cum obişnuim în fiecare an, în ziua de Paşte, imediat după Sfânta Liturghie grupul de copii şi tineri ai parohiei au susţinut un program specific perioadei pascale. Fiecare copil a primit câte un ou roşu şi câte o iconiţă”, a spus parohul Andrei Misaroş.

Credincioşii care au participat la slujbe au avut posibilitatea să aprecieze lucrările copiilor care s-au înscris la Concursul Naţional de Creaţie „Icoana şi Școala mărturisirii” şi care au fost expuse în biserică.

„În faţa credincioşilor, copiii s-au simţit apreciaţi chiar dacă unii dintre ei nu mai au posibilitatea financiară de a merge mai departe la şcoală după finalizarea celor opt clase de la şcoala comunală. Deşi ar fi capabili să studieze mai departe, situaţia materială şi financiară reprezintă un impediment în acest caz”, a mai spus parohul, care a adăugat că Biserica, preotul şi familia preotului, prin activităţile din cadrul bisericii oferă acestor copii posibilitatea de a participa la diferite concursuri şi manifestări religioase organizate de parohie sau alte localităţi şi judeţe, excursii, cateheze, etc. Sărbătorile pascale au urmat în familia preotului din Parohia Sărata după o perioadă de grea încercare, casa parohială fiind distrusă de un incediu. Pr. Andrei Misaroş a precizat că familia sa a scăpat cu viaţă, fără să mai reuşească să salveze bunuri materiale. „Mulţumim lui Dumnezeu şi oamenilor cu suflet pentru ajutorul primit până acum”, a spus preotul din Sărata.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!