Transilvania
Activităţi filantropice cu voluntarii, la Centrul pentru tineri Ortho Caffé, al Episcopiei Devei și Hunedoarei

Activităţi filantropice cu voluntarii, la Centrul pentru tineri Ortho Caffé, al Episcopiei Devei și Hunedoarei

15 Decembrie 2018

În preajma sfintelor sărbători, tinerii voluntari de la centrul pentru activități cu tineretul Ortho Caffé al Episcopiei Devei și Hunedoarei întreprind mai multe acțiuni prin care aduc bucurie și mângâiere persoanelor aflate în dificultate. Luna decembrie din acest an a fost marcată de o colectă de alimente pentru vârstnicii internați la Unitatea de asistență medico-socială „Părintele Arsenie Boca”. În această unitate sunt internate 70 de persoane vârstnice. Evenimentul propus pentru colecta de alimente a constat în organizarea unei seri la centrul Ortho Caffé, unde s-au oferit numeroase sortimente de ceai, au avut loc momente muzicale şi de dans, precum și diferite concursuri pentru tinerii participanți. În urma acestui eveniment s-au adunat aproximativ 400 de kilograme de alimente neperisabile.

La clubul de voluntariat participă tineri din diferite organizații de tineret, în special tinerii de la Cercetașii României. În continuarea colectei de alimente, Organizația Cercetașii României, în colaborare cu centrul pentru tineri Ortho Caffé a început campania cu titlul „100 de zâmbete de Crăciun” care își propune să strângă donații materiale pentru 100 de persoane – vârstnici aflați într-un centru de îngrijire și copii proveniți din medii defavorizate – pentru a aduce bucuria Crăciunului mai aproape de ei. Campania se desfășoară în perioada 17-21 decembrie. De asemenea, în data de 19 decembrie, în cadrul concertului de colinde al părintelui Radu Trifon, tinerii voluntari vor cânta în scop caritabil.

Acțiunile clubului fac parte dintr-un proiect numit „O faptă bună în fiecare lună”, care are ca obiectiv prezenţa în comunitatea hunedoreană, în fiecare lună, cu un act de caritate. Proiectul a început în luna octombrie a anului 2017 și a fost premiat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara ca proiectul de voluntariat al anului 2018 în domeniul social.

Festivitatea de premiere a fost găzduită de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara din Deva, având ca reprezentant pe inspectorul şcolar general Maria Ștefănie și fiind prezidată de Szell Lorincz, director al DJST. Premiile au fost înmânate de domnul Fabius Tiberiu Kiszely, prefectul judeţului Hunedoara, conform Episcopiei Devei şi Hunedoarei.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!