Transilvania
Activități filantropice la Parohia „Izvorul Tămăduirii”

Activități filantropice la Parohia „Izvorul Tămăduirii”

13 Aprilie 2018

Parohia orădeană „Izvorul Tămăduirii” a organizat o campanie de ajutorare destinată mai multor familii aflate în situații dificile. De asemenea, preoții parohiei orădene au fost aproape și de bolnavii ce sunt îngrijiți în cadrul Spitalului staționar 2 din Oradea, în curtea căruia se află biserica Izvorul Tămăduirii”. În ziua praznicului Izvorului Tămăduirii, după-amiaza va fi oficiată Taina Sfântului Maslu de obște, iar credincioșii vor primi apă sfințită și vor participa la o agapă.

În cadrul campaniei organizate de parohia orădeană „Izvorul Tămăduirii” s-au strâns haine, alimente și bani. Pe lângă darurile adunate de credincioșii enoriei, au fost primite un număr de 13 cutii cu haine, încălțăminte și jucării pentru copii din partea a două comunități de români ortodocși din Marea Britanie, din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a  Europei Occidentale și Meridionale, respectiv Parohia „Sfântul Ioan Casian” din Oxford, Marea Britanie, păstorită protos. Gavriil Marin, și Parohia „Sfântul Stelian” și „Sfânta Ecaterina” din Reading, Berkshire, Marea Britanie, unde activează părintele Ioan Mandu.

Prin grija parohului Cristian Octavian Rus și cu sprijinul membrilor Comitetului parohial, în primele trei zile din Săptămâna Mare, mai multe familii au beneficiat de darurile parohiei. Astfel, o familie cu nouă copii din localitatea Parhida, județul Bihor, a primit îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii cu vârste între trei și 14 ani, alimente și bani. De asemenea, o altă familie din Oradea, cu șapte copii, a primit daruri constând în alimente și haine. Jucăriile primite din Marea Britanie au fost dăruite copiilor de la Școala gimnazială „Puiu Sever” din Ineu, structura Grădinița cu program normal din Husasău de Criș.

De asemenea, preoții parohiei orădene au fost aproape și de bolnavii ce sunt îngrijiți în cadrul Spitalului staționar 2 din Oradea, în curtea căruia se află biserica „Izvorul Tămăduirii”, bolnavi care au primit sprijin sufletesc și material pe tot parcursul Sfântului și Marelui Post.

În ziua praznicului Izvorului Tămăduirii din acest an, cu prilejul hramului sfântului lăcaș, după Sfânta Liturghie, după-amiaza va fi oficiată Sfințirea Mică a Apei și Taina Sfântului Maslu de obște, iar credincioșii prezenți vor primi apă sfințită și vor putea participa la o agapă. De asemenea, bolnavii de la spitalul vor primi sticle cu apă sfințită și iconițe, conform Episcopiei Oradiei.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!