Activităţi filantropice şi de ajutorare la Sibiu

Ștefan Mărculeţ, 20 Noiembrie 2015

Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Sibiu şi Departamentul de  asistenţă socială a Arhiepiscopiei Sibiului  au desfăşurat  zilele trecute mai  multe activităţi de binefacere şi au  participat la o  campanie de prevenire  a cerşetoriei şi de  sprijinire a persoanelor aflate în situaţii  materiale precare.

Proiectul „Masa pe roţi”, implementat de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Sibiu, a ajuns şi la copiii din Centrul de zi de la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Valea Aurie, respectiv la Centrul de zi de la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din cetatea transilvană. 

Reprezentanţii asociaţiei au oferit recent masa de prânz copiilor de la centrele parohial şi au transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Copiii au fost îndemnaţi să asculte de preoţii implicaţi în activităţile centrelor şi de personalul voluntar, să înveţe bine şi să fie credincioşi.
Proiectul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Sibiu a avut ca partener şi principal susţinător financiar Transgaz Mediaş S.A. şi se adresează persoanelor vulnerabile social din Sibiu. La activitatea de la centrele de zi au primit masa caldă peste 50 de copii, iar numărul total al beneficiarilor depăşeşte numărul de 200.

Campania „Cere ajutor, nu cerşi”

Departamentul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a participat miercuri, 18 noiembrie, la iniţierea pe plan local a Campaniei naţionale „Cere ajutor, nu cerşi”, implementată de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.
La întâlnirea de lucru desfăşurată la Prefectura Sibiu au participat consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Nicolae Rusu şi inspectorul social Marius Talmaţchi.
„În acest proiect avem sarcina de a transmite prin intermediul preoţilor şi profesorilor de Religie mesajul campaniei în comunităţi pentru a sprijini persoanele vulnerabile social”, ne-a spus inspectorul Marius Talmaţchi.
La sesiunea de informare au participat reprezentanţi ai Instituţiei Prefecturii, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ai Agenţiei Naţionale Antidrog, ai Protecţiei Muncii, ai Poliţiei Locale, ai Poliţiei de Frontieră, ai Jandarmeriei Sibiu, ai Serviciul de Probaţiune, ai Asociaţiei romilor şi ai Asociaţiei „Ecumenica” din România.


 

 

 

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!