Transilvania
Activități la parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”

Activități la parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”

Grigore Sâmboan, 20 Martie 2017

În perioada Postului Mare, în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca se desfășoară mai multe întâlniri și activități duhovnicești. Parohia a pregătit, de asemenea, și activități pentru copii, dintre care o parte importantă o reprezintă catehezele.

Credincioșii din parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului” au participat la un recital de cântări specifice Postului Mare, susținut de grupul coral „Sfântul Apostol Andrei” din Cluj-Napoca. Format din preoți și absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, grupul este condus de părintele Decebal Gorea.

În cadrul seriei de întâlniri intitulate „Perioada comunistă: viața în închisori și perso­nalitățile vremii”, organizată de grupul parohial de tineret, invitatul serii a fost părintele Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic din Cluj. Seria întâlnirilor va continua în 27 martie, când în parohie va veni părintele Petru Buran și în 3 aprilie, când tinerilor le va vorbi părintele Marcel Agrișan. De asemenea, în cadrul atelierului de studiu biblic, se organizează proiecții de filme creștine. Joi, 16 martie, a avut loc a doua seară de film, în care credincioșii au vizionat un episod din seria de filme documentare „Miracolele lui Iisus”, realizat de BBC. Proiecțiile de film au loc în biserica parohiei, de pe strada Govora, în fiecare zi de joi, de la ora 18.00, iar ultima seară de film va fi în data de 6 aprilie, când va fi proiectat filmul „Patimile lui Hristos”.

„Dorim ca prin aceste mijloace audio-vizuale să le oferim cre­dincioșilor posibilitatea de a fixa mai bine ceea ce ei cunosc deja din Sfânta Scriptură și totodată, să le oferim posibilitatea de a cunoaște mai bine contextul istoric, geografic și social în care a activat Mântuitorul Iisus Hristos”, a declarat teologul Victor Măruțoiu, coordonatorul atelierului de „Studiu Biblic”.

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” a pregătit activități specifice acestei perioade și pentru copii. În cadrul programului săptămânal a fost reluat programul de cateheze cu tema „Spovedania la copii”, unde cei mici sunt ajutați să înțeleagă ce fapte specifice vârstei lor nu sunt pe placul lui Dumnezeu. Catehezele sunt alternate cu pictură de icoane pe sticlă și încondeiere de ouă de lemn, conform reprezentantei parohiei, Stela Florea. 


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!