Oltenia
Activităţi pastoral-misionare cu elevii în parohia Dozeşti

Activităţi pastoral-misionare cu elevii în parohia Dozeşti

Pr. Constantin Olariu, 19 Octombrie 2018

Parohia Dozești, județul Vâlcea, a organizat săptămâna aceasta, în parteneriat cu Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Valcea, cea de-a treia ediție a Festivalului „Natura - darul lui Dumnezeu pentru oameni”.

Activitățile au debutat la biserica parohiei cu hramul „Sfântul Nicolae”, unde părintele Nicolae Diaconu le-a prezentat elevilor programul iconografic al bisericii monument istoric, tradițiile și istoria comunității. Elevii au participat și la activitățile duhov­nicești-culturale desfășurate la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” și la muzeul familiei Alexandru și Angela Tolea, unde au avut loc atelierele de creație și gastronomie.

După vizitarea muzeului, elevii Liceului de Arte „Victor Giuleanu” au prezentat un moment artistic, la finalul căruia părintele a vorbit despre importanța păstrării și promovării valorilor tradiționale românești, dar și despre mulțu­mirea pe care trebuie să o aducem lui Dumnezeu pentru darurile bogate ale toamnei. Tot în aceeași zi, elevii au vizitat Ansamblul Sculptural de la Măciuca, realizat în cadrul taberei internaționale ce se desfășoară anual în localitate.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!