Banat
Activităţi şi programe sportive la Parohia Arad-Bujac

Activităţi şi programe sportive la Parohia Arad-Bujac

12 Decembrie 2018

Pe teritoriul Parohiei Arad- Bujac își desfășoară activitatea, de peste un deceniu, Liceul cu Program Sportiv Arad, unitate de învățământ care are ca specializare dezvoltarea și promovarea activităților sportive în învăță­mântul preuniversitar din județ.

Un parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Arad, Parohia Ortodoxă Română-Arad Bujac și Liceul cu Program Sportiv, în cadrul căruia parohia oferă în mod gratuit terenul de sport și utilitățile acestuia (vestiare, săli de antrenament etc.), proprietăți ale parohiei, precum și sprijin financiar în diferite programe și activități sportive, contribuie la obținerea unor performanțe notabile în activitatea didactică și în cea sportivă a liceului.

Parohia Arad-Bujac, prin Centrul cultural-pastoral „Sfântul Ierarh Nicolae”, susține și promovea­ză programe sportive de perfor­manță, cum ar fi fotbal, handbal, rugbi, desfășurate de asociații sportive din municipiu.

În acest context, la sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Arad s-a desfășurat turneul de fotbal pentru echipele de copii din învățământul primar, dotat cu cupa „Dafin - Arad 2018”. Concursul a fost inițiat și organizat de prof. Adriana Inoan. Un număr de peste 150 de copii din municipiul și județul Arad, organizați pe echipe, și-au disputat acest trofeu.

La festivitatea de premiere a fost invitat și preotul Vasile Pop, parohul locului, care a vorbit despre legătura între educația fizică și cea religioasă și importanța acestora în dezvoltarea armonioasă a omului. În numele organizatorilor și sponsorilor, părintele Pop le-a conferit participanților premiile și diplomele de participare, precum și daruri. (Viorel Iute)


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!