Oltenia
Activităţi sociale în Arhiepiscopia Râmnicului

Activităţi sociale în Arhiepiscopia Râmnicului

Pr. Ioniţă Apostolache, 13 Ianuarie 2018

Sectorul social al Arhiepiscopiei Râmnicului a organizat în această săptămână o serie de vizite în comunităţile sărace din parohiile vâlcene. Astfel, din încredințarea Înaltprea­sfin­țitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, chiriarhul locului, o echipă de la Centrul eparhial, coordonată de arhid. Codruţ Scurtu, i-a vizitat pe beneficiarii Centrului de plasament „Ana” din Râmnicu Vâlcea. „Ne propunem în primul rând să-i încredințăm pe tinerii din aceste centre de disponibilitatea noastră de a-i sprijini în formarea intelectuală și morală printr-o serie de proiecte educaționale și filantropice pe care dorim să le desfășurăm în acest an”, a subliniat arhid. Codruț Dumitru Scurtu, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

De asemenea, în Parohia Băbeni III au fost oferite alimente familiilor din comunitate aflate în situații de risc social. „În perioada de iarnă, provocările pentru aceste familii sunt mai mari, datorându-se de multe ori lipsei încălzirii corespunzătoare a spațiilor de locuit, lipsei alimen­tației sau îmbrăcămintei corespunzătoare. În cadrul acestei activități filantropice au fost sprijinite 16 familii și ne propunem să ajutăm și alte persoane din comunitate”, a precizat pr. Ion Dițoiu.

La rândul său, pr. Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului eparhial de catehizare a rromilor, a organizat în 10 ianuarie o acțiune prin care au dăruit alimente familiilor de rromi cu situație financiară precară din localitatea Lungești.

„Activitățile noastre în aceste comunități au deopotrivă caracter catehetic și filantropic. În cadrul proiectelor desfășurate, încercăm să sprijinim aceste comunități atât în înțelegerea beneficiilor educației pentru dezvoltarea comunității, cât și a deprinderii unor comportamente sanogene, importanța pelerinajului pentru formarea intelectuală și spirituală a tinerilor”, a subliniat pr. Nicolae Dorin Buda.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!