Admitere la Universitatea „Transilvania”

Cristina Zamfirescu, 06 Iunie 2018

6.210 locuri, cu 200 mai multe comparativ cu anul trecut, sunt disponibile la Universitatea „Transilvania” pentru admiterea de vară 2018-2019, la programe de licenţă-învăţământ cu frecvenţă, a anunţat instituţia de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, 2.463 de locuri sunt finanţate de la buget, iar 3.355 sunt cu taxă.

Ca o noutate pentru anul universitar 2018-2019, 785 de locuri sunt destinate candidaţilor care accesează domeniile prioritare de dezvoltare a României, absolvenţilor de licee situate în mediul rural şi celor care doresc să se pregătească pentru a deveni cadre didactice, menţionează comunicatul citat.

Pentru programele de licenţă cu frecvenţă redusă şi învăţământ la distanţă sunt disponibile 1.345 de locuri. La 15 din cele 18 facultăţi ale Universităţii „Transilvania” admiterea se face pe bază de dosar, ierarhizarea candidaţilor fiind determinată de media obţinută la examenul de bacalaureat. Facultatea de Medicină organizează concurs de admitere cu probe scrise, la Facultatea de Muzică admiterea se face pe baza unor probe practice de competenţe muzicale, iar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane departajarea candidaţilor se face prin probe de admitere - probe practice şi teoretice - şi în funcţie de media obţinută la examenul de bacalaureat.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!