Banat
Adunarea Generală a Fundației „Preot Ioan Olariu”, la Parohia Timișoara Iosefin

Adunarea Generală a Fundației „Preot Ioan Olariu”, la Parohia Timișoara Iosefin

Pr. Marius Mircia, 23 Martie 2019

Membrii Fundației „Preot Ioan Olariu” au fost convocați miercuri, 20 martie, la Adunarea Generală anuală ținută în sala festivă a Parohiei Timișoara-Iosefin. Cu acest prilej a fost prezentat bilanțul privind activitățile derulate în anul precedent, raportul financiar, proiectul „Sprijin la distanță - o șansă pentru fiecare” și programul de activități pe anul 2019.

La Adunarea Generală a Fundației Preot Ioan Olariu, de la Parohia Timișoara Iosefin, au fost prezenți membri ai fundației, o parte dintre persoanele care susțin activitățile sociale și filantropice, beneficiari ai proiectelor educaționale și sociale ale fundației.  

Cu această ocazie, cu privire la proiectul „Sprijin la distanţă - o şansă pentru fiecare copil şi tânăr de a beneficia de educație” care se desfășoară de mai mulți ani în cadrul fundației, a fost amintit ajutorul oferit și în anul 2018, prin cele 11 burse, pentru șapte elevi de gimnaziu și liceu și patru studenți, valoarea burselor totalizând zeci de mii de lei.

„Copiii și tinerii care au beneficiat de sprijin financiar prin burse lunare au rezultate foarte bune la învățătură, unii au primit premii naționale și internaționale pentru concursurile câștigate și chiar pentru brevetarea unor invenții. Acești tineri foarte dotați, apropiați de Biserică, provin din familii monoparentale sau cu venituri modeste, fapt pentru care au fost selectați pentru primirea acestor burse lunare. De asemenea, în anul 2018, cu ajutorul membrilor fundației au fost organizate și meditații gratuite la română, matematică și engleză, iar un număr de 15 elevi au fost ajutați cu toate rechizitele necesare la școală. Fundația «Preot Ioan Olariu> a susținut financiar prima ediție a festivalului de muzică clasică de cameră «Eufonia», organizat de tineri muzicieni în Timișoara și în județul Timiș”, a precizat pr. Ionel Popescu, președintele Fundației „Preot Ioan Olariu”.  

În preajma sărbătorilor Crăciunului și Paștilor membrii funda¬ției, împreună cu Parohia Timișoara-Iosefin au oferit, prin cantina socială parohială hrană caldă și alimente neperisabile credincioșilor vârstnici, bolnavi și fără aparținători, de asemenea au fost oferite ajutoare, dulciuri, de care au beneficiat și copiii internați la Clinica de Pediatrie „Bega” din Timișoara.

Fundaţia creștină „Preot Ioan Olariu” este o fundaţie social-filantropică de dezvoltare comunitară, non-guvernamentală, fără scopuri politice şi nediscriminatorie profesional. Misiunea fundaţiei este să dezvolte sistemul de caritate în spirit creştin umanitar, atât în Parohia Timişoara-Iosefin, cât și în comu­nitățile parohiale din Timişoara şi judeţul Timiş. Scopul fundaţiei este de a oferi servicii comunitar-sociale, medicale, culturale şi educaţionale, în spirit creştin, contribuind prin acestea la rezolvarea unor probleme din comunitate.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!