Cultură
Agenda culturală 20-26 noiembrie

Agenda culturală 20-26 noiembrie

Anca Tuică, 20 Noiembrie 2018

20 noiembrie - ora 19:00, Ateneul Român, Omagiu maeștrilor români ai contrabasului Joseph Prunner, Ion Cheptea. Interpretează și Ansamblul Contrabassissimo compus din 40 de contrabasiști, dirijor - Daisuke Soga. Din program: W.A. Mozart, J.S. Bach, N. Rimski-Korsakov, S. Rahmaninov, A. Piazzolla. În pauza concertului, va avea loc ceremonia de dezvelire a bustului lui Joseph Prunner.
21 noiembrie - Exponatul lunii noiembrie 2018, la Muzeul Național de Istorie a României din București, este Steagul delegaţiei comunei Lupşa la Marea Adunare Națională de la Alba-Iulia din 1 Decembrie 1918. Obiectul cu valoare istorică deosebită poate fi văzut la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, până pe data de 28 noiembrie.
22 noiembrie - Este ultima zi din Festivalul Mozart desfășurat la Cluj-Napoca începând cu 16 noiembrie. În încheierea evenimentului, de la ora 17:30 este programată proiecția filmului „Nannerl, la soeur de Mozart” (2010, regie - René Fére), la Cinema Victoria.
23 noiembrie - Între 22-25 noiembrie 2018, Biblioteca Județeană Brașov organizează la Coresi Shopping Resort ediția a 2-a a Festivalului de știință și industrii creative adresat elevilor, tinerilor, antreprenorilor și adulților.
24 noiembrie - Muzeul de Artă Cluj-Napoca găzduiește, până pe data de 25 noiembrie, expoziţia „Calea Marii Uniri. Atelierul artistului”, cu lucrări realizate de către artiștii Mirela Ungureanu (România) și Tommy Barr (Irlanda).
25 noiembrie - La Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași - Muzeul de Istorie a Moldovei, poate fi vizitată expoziția „Cucuteni: o incursiune în universul unei mari civilizații preistorice”.
26 noiembrie - Se încheie Stagiunea de Colecție de la Biblioteca Națională a României cu evoluția laureaților ediției a IX-a a Concursului „Drumul spre celebritate”. Intrarea este gratuită.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!