Cultură
Agenda culturală 22-28 mai

Agenda culturală 22-28 mai

Anca Tuică, 22 Mai 2018

22 mai - Teatrul Țăndărică din București deschide stagiunea de vară „Teatru, stradă și copil”, care se extinde până la data de 23 septembrie. Spectacolele se vor juca în Parcul Sebastian, Parcul Lumea Copiilor și Parcul Carol din Capitală. Vor fi organizate și ateliere de jocuri teatrale și construcție de marionete.

23 mai - În cadrul Festivalului Operelor Independente, ediția a II-a, organizat la Ateneul din Iași, este programat de la ora 16:00 spectacolul „O noapte furtunoasă” de Paul Constantinescu. Regizor - Daniel Prallea Blaga, interpreţi - studenţii Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

24 mai - „De la Maria Tănase până în prezent” - 65 de ani de folclor la Colegiul Națio­nal de Arte „Dinu Lipatti”, concert susținut de Orchestra de Muzică Populară Radio, ora 19:00, Sala Radio. Invitaţi: Mariana Anghel, Nicușor Iordan, Ramona Urjan, Maria Luiza Popescu, Gavriil Prunoiu, Loredana Streche, Cristian Moroianu, Nicolae Falcuie, Ruxandra Coman, Victor Matei, Geor­giana Pana, Alin Langa, Ingrid Boengiu, Antonio Constantin, Adela Stoica, Andreea Oprea, Cătălin Pintea, Daria Vasile, Cristina Neagu, Daniela Marin, Robert Matei, Ana Stavri, Mădălina Ciucu, Bianca Zarna, Alexandra Bratu, Geanina David, Ioana Liță, Remi Sapca, Eusebiu Gafița.

25 mai - Transilvania International Film Festival (ediția a XVII-a) începe la Cluj-Napoca. Considerat cel mai mare eveniment din România dedicat filmului și industriei cinematografice, are în program proiecții speciale, premiere mondiale, evenimente în aer liber, expozi­ții aniversare.

26 mai - La Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov începe Săptămâna Comediei, ediția a VI-a. În programul festivalului se regăsesc cele mai apreciate comedii, puse în scenă în ultimul an.

27 mai - Expoziția de fotografie „Comunitatea mea multiculturală” poate fi văzută în Pavilionul Muzeal Multicultural al Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. Expoziția valorifică arhiva de imagini a Muzeului ASTRA și prezintă comunități multietnice din Transilvania. Pot fi ascultate și mărturii înregistrate ale oamenilor de la sate, despre viața lor de acum și cea a strămoșilor lor.

28 mai - La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, de la ora 19:00, se va juca spectacolul de comedie „În valea cu parfum de flori și zumzet de albine...”. Regia - Horațiu Mălăele. Distribuția: Horațiu Mălăele, Bogdan Mălăele și Meda Victor.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!