Agenda culturală 4 - 10 decembrie

Anca Tuică, 04 Decembrie 2018

4 decembrie - Începe Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. Până pe data de 8 decembrie, publicul se va putea delecta cu scurtmetraje din întreaga lume. Țările participante în acest an sunt: România, Argentina, Belgia, Bulgaria, Columbia, Canada, China, Franța, Germania, India, Israel, Italia, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Slovacia, Spania. Cele trei secțiuni competitive ale festivalului sunt: ficțiune, documentar și animație/experimental.

5 decembrie - De la ora 19:00, în Foaierul Tapiserie de la Teatrul Național București, are loc lansarea volumului „Teatrul Național în vreme de război (1916-1918)” de Vera Molea, istoric de teatru. Evenimentul face parte din proiectul cultural „Pași spre renașterea Muzeului Teatrului Românesc”.

6 decembrie - Spectacol de teatru pentru copii „Ivan Turbincă” de Ion Creangă, ora 10:00, Opera Comică pentru Copii, Sala Undergrant.

7 decembrie - Este ultima zi când mai poate fi vizitată expoziția documentară „Județele de graniță și Centenarul” la Biblioteca Județeană Timiș, Secția de Arte, Timișoara, în intervalul orelor 9:00-18:00.

8 decembrie - Ultima zi a Festivalului Național de Folk „Chira Chiralina”, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila. Seara de sâmbătă se va încheia cu două recitaluri, susținute de Trupa ANTIC și Ducu Bertzi & Friends. Biletele se găsesc la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila.

9 decembrie - Povești la gura sobei în cadrul Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca. Îndrumați de actori profesionişti şi prin jocuri, copiii alături de povestitor devin personaje din povești. În fiecare duminică seara, de la ora 18:00, pe parcursul lunii decembrie.

10 decembrie - Regal Vienez, Concert extraordinar de Crăciun la Miercurea Ciuc, ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Orchestra Simfonică Radio din Ucraina va fi condusă de Volodymyr Sheiko. Orchestra va interpreta cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena și va cuprinde opere ale familiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman sau Joseph Lanner. Va dansa Corpul de balet Aniko Ballet.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!