Oltenia
Ajutor pentru persoanele nevoiaşe la Craiova şi Râmnic

Ajutor pentru persoanele nevoiaşe la Craiova şi Râmnic

Pr. Ioniţă Apostolache, 17 Februarie 2017

Săptămâna aceasta, în Mitropolia Olteniei au fost organizate mai multe activităţi cu caracter social-filantropic. Între acestea se numără şi desfăşurarea proiectului „Reţeaua școlilor sigure”, implementat de Asociaţia „Vasiliada”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, şi de asociaţiile „Free Youth Centre” şi „Regional Network for Innovative Education”.

În perioada 12-14 februarie, 20 de profesori metodişti români şi bulgari au luat parte la cursurile de formare din cadrul proiectului „Reţeaua școlilor sigure”, implementat de Asociaţia „Vasiliada”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei. Participarea în grupurile de lucru a avut ca scop „îmbunătăţirea managementului de risc în zona transfrontalieră”. Primul curs a avut loc la Craiova şi a reunit 20 de profesori din cele două ţări partenere în proiect, România şi Bulgaria. Implementarea proiectului are ca scop prevenirea eventualelor calamităţi naturale, vizând 10.000 de elevi, părinți, profesori și alți specialiști din domeniul educaţiei.

Proiectul „Rețeaua școlilor sigure” a fost lansat la finele anului trecut în cadrul unei conferințe ce a reunit reprezentanți mass-media și ai altor instituții cu responsabilități în domeniul social. Proiectul va fi implementat în România (județul Dolj) de Asociația „Vasiliada” și în Bulgaria (Vidin și Montana) de asociaţiile „Free Youth Centre” şi „Regional Network for Innovative Education”, până la sfârşitul lunii februarie 2018.

Activităţi filantropice în Arhiepiscopia Râmnicului

Marţi, 14 februarie, în cadrul Centrului de îngrijire și asistență socială din localitatea Milcoiu s-a desfăşurat manifestarea „Iubirea de semeni, primăvară în suflete”, informează arhiepiscopiaramnicului.ro. Manifestarea a fost organizată de Asociaţia „Liga Femeilor Creştin Ortodoxe” din Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul”, Asociaţia „Zâmbete colorate”, Academia Olimpică Română - filiala Vâlcea, cotidianul „Viaţa Vâlcii”, Televiziunea Vâlcea 1, Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, în cadrul proiectului „Iubirea de aproapele meu” ce se desfăşoară pentru al cincilea an consecutiv în Eparhia Râmnicului. Reprezentanţii proiectului, Zenovia Zamfir Nicolae Dinescu, Maria Nicolae, Maria Păun, Tatiana Mărcoianu, Antoanela Enăcache, Marcel Bratu, Carmen Olescu, Marius Popescu, au cântat, au recitat poezii din creaţia poetului Ilorian Păunoiu. Doamna Dana Muşat a mulțu­mit invitaţilor în numele Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din județul Vâlcea pentru darurile şi clipele de bucurie primite. La final, membrii delegaţiei au vizitat Mănăstirea Govora.

Tot marţi, reprezentanţii Sectorului filantropic şi de misiune din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului au vizitat mai multe familii de etnie romă din Parohia Colonie Nuci. Cu acest prilej, au fost oferite pachete cu alimente, jucării, obiecte de îmbrăcăminte și dulciuri. Prezentă la întâlnire, Viorica Adriana Iancu, asistent social, reprezentanta Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, a remarcat implicarea și contribuția pr. paroh Constantin Gabriel Dragomir în sprijinirea semenilor aflați în situații sociale grele, între care se numără copii, persoane vârstnice, persoane cu dizabilități, dar și victime ale violenţei domestice. 


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!