Moldova
Alegeri la Societatea Ortodoxă a Femeilor Române, filiala Iaşi

Alegeri la Societatea Ortodoxă a Femeilor Române, filiala Iaşi

Daniela Anchidin, 20 Noiembrie 2018

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, în Sala „Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iaşi, a avut loc şedinţa Adunării Generale a Societăţii Ortodoxe a Femeilor Române, filiala Iaşi.

La această şedinţă a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care susţine şi binecuvântează activitatea acestei societăţi. Ierarhul a apreciat activitatea societăţii, a membrelor fondatoare, remarcând şi înscrierea în ultimul timp a multor tinere dornice să participe la acţiunile acesteia. Totodată a recomandat doamnelor din societate ca în lucrarea lor să aibă în vedere parohia, iar în ceea ce priveşte viaţa personală să încerce fiecare în parte să intensifice lectura şi rugăciunea.

Această şedinţă a avut ca temă principală alegerea noii conduceri pentru următorii 4 ani, conform prevederilor Statutului de Organizare şi Funcţionare al SOFR - Iaşi.

Astfel, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan a desemnat-o pe doamna ec. Daniela Naclad pentru funcţia de preşedinte al Consiliului director al SOFR, aceasta fiind votată cu o majoritate covârşitoare de voturi de membrele Adunării Generale pentru un mandat de 4 ani.

Adunarea Generală a validat apoi noul Consiliu director al SOFR - Iaşi pentru un mandat de 4 ani, votându-se următoarea componenţă: dna ec. Rodica Şoronescu, dna ing. Elisabeta Luncanu, dna dr. Niculina Alexandru şi dra ec. Gabriela Pipirig. Pentru funcţia de cenzor a fost votată dna ec. Gabriela Mangirov.

SOFR, înfiinţat la Iaşi în anul 1910 şi reactivat în anul 1995, promovează educaţia tinerelor românce în spiritul valorilor creştin-ortodoxe şi desfăşoară activităţi social-filantropice şi cultural-misionare pe bază de voluntariat. Societatea funcţionează în cadrul Sectorului de misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor.


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!