Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Alimente indicate în oboseala cronică

Alimente indicate în oboseala cronică

Data: 18 August 2007

Cu toţii resimţim oboseala uneori, însă dacă această stare este persistentă, organismul încearcă să ne avertizeze că trebuie să ne schimbăm stilul de viaţă sau că ne-am putea confrunta cu o problemă de sănătate. Oboseala este mai degrabă un simptom decât o boală, cu toate că are caracter cronic. Prevalenţa la femei este de două ori mai mare. Grupa de vârstă se situează între 25-45 ani, deşi pot fi întâlnite cazuri şi în copilărie sau la vârsta a treia. Din cauză că nu se cunosc exact cauzele afecţiunii, aceasta nu poate fi prevenită şi nici nu există un tratament specific.

Totuşi, prin îmbunătăţirea modului de alimentare, organismul îşi recapătă forţele şi luptă împotriva simptomelor oboselii cronice.

Ce trebuie să consumaţi din abundenţă:

- fructe şi legume crescute organic;

- usturoi şi ceapă;

- ulei de măsline extravirgin;

- carne de peşte: ton, somon, hering, macrou;

- oleaginoase;

- condimente care stimulează digestia: ghimbir, piper, scorţişoară, chimen, rozmarin, curry.

Alimente interzise: dulciurile, produsele făinoase, băuturile carbogazoase, cafeaua, espresso, băuturile cu cofeină, ceaiul negru, grăsimile saturate. (sursa: www.topsanatate.ro)