Alţi doi copii beneficiari ai proiectului „Dăruieşte un zâmbet“

George Antonie Şalgău, 18 Martie 2017

Membrii Colegiului „Sfântul Nicolae“ din Iaşi continuă să ofere zâmbete copiilor din satele subdezvoltate din judeţul Iaşi. Proiectul „Dăruieşte un zâmbet“ a ajuns  săptămâna aceasta în satul Slobozia din comuna Schitu Duca, unde doi tineri s-au bucurat nu doar de un tratament stomatologic gratuit, ci şi de un kit de igienă.

„Un proverb latin spune că unde este binefacere şi iubire acolo este şi Dumnezeu. Deci noi, prin acest proiect, încercăm să împletim concret binefacerea şi iubirea, ajutându-i pe aceşti copii să ajungă într-un cabinet stomatologic profesionist unde să li se ofere tratament gratuit, de calitate. O rasplată mai mare ca zâmbetul sincer al unui copil nevinovat nu există. Aceşti doi copii din comuna Schitu Duca, Ştefan şi Miruna, ne-au făcut să înţelegem cât de mult suntem afundaţi în grijile cotidiene, astfel încât nu mai observăm lucrurile minunate din jurul nostru care ne pot bucura sau ne pot oferi o stare de bine. Sunt mulţi părinţi cu probleme financiare, ce au copii foarte inteligenţi şi receptivi, care, din păcate, nu-şi permit să le ofere un tratament medical adecvat sau o jucărie nouă. Acest proiect îşi propune să asigure măcar unul din aspectele necesare din viaţa micuţilor. Să nu uităm niciodată de cuvintele fostului preşedinte al Statelor Unite ale Americii, John Fitzgerald Kennedy: «Copiii sunt cea mai valoroasă resursă a lumii şi cea mai mare speranţă a ei pentru viitor»“, a declarat Mihail Spoială, unul dintre voluntarii proiectului.

Scopul principal al proiectului „Dăruieşte un zâmbet“ este acela de a dărui copiilor şansa  de a avea o dantură sănătoasă, întrucât un zâmbet frumos înseamnă un pas spre o viaţă frumoasă. 


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!