Actualitate religioasă
Ambasadorul Germaniei la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română

13 Octombrie 2017

În ziua de 12 octombrie 2017, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniell-a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa domnul Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România. Domnul ambasador a mulțumit pentru onoarea de a fi primit și a apreciat rolul important și echilibrat al Bisericii Ortodoxe în societatea românească.

Excelența Sa consideră că evenimentele importante din ultima perioadă au arătat faptul că Uniunea Europeană nu este un dat, ci mai degrabă un proces care trebuie sprijinit. Totodată, și-a exprimat disponibilitatea de a fi un partener apropiat al României în demersurile care pot pune în valoare stabilitatea proiectului european.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe noul ambasador al Republicii Federale Germania la Bucu­rești și i-a dorit succes în desfășurarea misiunii diplomatice în România. În continuare, Preafericirea Sa și-a exprimat speranța că relațiile bune româno-germane vor contribui la unitatea Europei și la cooperarea reciproc avantajoasă.

De asemenea, Patriarhul României a apreciat sprijinul de care se bucură din partea comunităţilor catolice şi protestante cei aproximativ 500.000 de români din Germania. (Biroul de presă al Patriarhiei Române)

Promovarea unităţii şi prieteniei într-o lume diversă

În cadrul întrevederii dintre Preafericitul Părinte Daniel şi Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, au fost aduse în discuţie mai multe teme de actualitate socială şi pastorală, punându-se accent pe unitate într-o lume diversă, dar şi pe promovarea valorilor comune pe care cele două ţări le împărtăşesc.

„Aceasta a fost cea mai importantă vizită pe care am avut-o în ultimul an de când sunt ambasador în România şi sunt recunoscător Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru această primire prietenoasă. Aş spune că munca de diplomat şi cea pastorală au câteva lucruri în comun. În ambele se încearcă aducerea şi menţinerea oame­nilor împreună, precum şi me­dierea diferenţelor. Aş putea spune că laitmotivul discuţiei cu Preafericirea Sa a fost «unitatea în diversitate», iar acesta se aplică şi Uniunii Europene, deoarece trecem printr-o criză şi trebuie să realizăm acest lucru, să păstrăm împreună tot ceea ce am construit. De asemenea, acest laitmotiv se aplică şi ţărilor noastre în parte. În cadrul activităţii mele aici, în România, am observat diferenţe între sate şi oraşe, iar acestea trebuie mediate, astfel încât toţi oame­nii să aibă acces la binele co­mun. O provocare ce există şi în ţara mea, după cum au arătat alegerile din ultima perioadă, este acest efort comun, iar ceea ce îmi dă speranţă este faptul că România şi Germania sunt unite de prietenie şi parteneriate. Întâl­nirea cu Patriarhul României mi-a arătat că legătura dintre noi şi Europa nu se referă doar la beneficii materiale, ci la valorile noastre comune pe care le împăr­­tăşim”, a evidenţiat ambasadorul Republicii Federale Germania în România. (Arhid. Ştefan Sfarghie)


Galerie foto:

Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!