Aparat care „citeşte” creierul, la Târgu Mureș

20 Decembrie 2017

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a anunţat, luni, că în cadrul conferinţei „Anatomia secţională a creierului şi implicaţiile clinice ale sistemului limbic”, organizată în cadrul Zilelor UMF, a fost prezentat în premieră un aparat care „citeşte” creierul.

Aparatul este un electroencefalograf portabil, achiziţionat recent de universitate, care înregistrează şi interpretează în timp real activitatea electrică cerebrală, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

„De multe ori discutăm cu cineva, dar gândul ne este în altă parte. Acest aparat poate să ateste acest lucru prin undele pe care le emite. Planul este să utilizăm acest aparat pentru pacienţii cu Alzheimer, cu boala Parkinson, cu scleroză şi la pacienţii care au suferit un accident vascular cerebral, pentru a vedea exact zonele care nu mai funcţionează şi ce putem face”, a precizat asistent universitar doctor Adrian Ivănescu, de la Disciplina de Anatomie.

Aparatul a fost prezentat în faţa a peste 350 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Potrivit UMF Târgu Mureş, studenţii au luat parte şi la o prezentare interactivă despre creier, menită să‑i ajute să parcurgă mai uşor materia pentru examen.

„Tot ca noutate, din semestrul al doilea, studenţii vor beneficia de suportul de lucrări practice de neuroanatomie în format digital, proiectul integrându‑se în conceptul inovativ «Smart University», implementat în universitate. Proiectul este gândit sub forma unui serial format din 10 episoade”, conform comunicatului de presă.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!