Educaţie
Ascensiunea unei eleve pasionate de matematică

Ascensiunea unei eleve pasionate de matematică

Cristina Zamfirescu, 18 Aprilie 2018

Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureş, Anda Tenie, medaliată cu argint de către Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), a fost admisă la cinci universităţi de prestigiu din lume, respectiv Universitatea Columbia din New York, Universitatea Oxford, Imperial College Londra, Universitatea Warwick şi Universitatea Durham.

„În toamnă am aplicat la universităţi din Anglia şi SUA pentru a studia matematică. Pentru aceasta a trebuit să fac mai multe eseuri şi să susţin un examen de matematică pentru Oxford şi mai multe examene pentru SUA, numite SAT, care reprezintă de fapt bacalaureatul american. Am primit oferte de la patru universităţi din UK şi de la o universitate din SUA, unde am decis să îmi continui studiile. Din partea Universităţii Columbia am primit o scrisoare (likely letter), la început de martie, trimisă de obicei candidaţilor de top care au aplicat în acel an. Prin aceasta am fost informată că voi fi unul dintre elevii acceptaţi în acest an. Răspunsul favorabil a reprezentat o mare satisfacţie pentru mine, ştiind oportunităţile şi condiţiile de studiu la o universitate de top din Statele Unite. Flexibilitatea în alegerea cursurilor, diver­sitatea culturală, bursa completă de studiu, oportunităţile de internship-uri în New York şi de research în cadrul Universităţii Columbia sunt câteva dintre multele motive pentru care am ales această universitate”, a declarat, pentru Agerpres, Anda Tenie.

Secretul acestor extraordinare reuşite, după cum ne-a dezvăluit Anda Tenie, este pasiunea pentru matematică, iar din acest motiv, orele de muncă le-a tratat ca pe o plăcere, nu ca pe un efort.

În timpul liber, Andei îi place să meargă la teatru, unde este voluntară, şi să vizioneze diferite filme, însă visul ei este legat tot de matematică.

„Unul dintre visurile mele este să contribui la cercetarea din domeniul matematicii şi să ajut cât mai mulţi tineri să descopere frumuseţea din spatele formulelor şi teoremelor”, a mai spus Anda Tenie.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!