ASCOR Iaşi propune o vacanţă la mănăstiri

13 Iunie 2007

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români din Iaşi (ASCOR) organizează în această vară o serie de pelerinaje la mai multe obiective spirituale din România şi din Ucraina. Primul pelerinaj, la Mănăstirea Putna, va avea loc în perioada 30 iunie-2 iulie şi este prilejuit de faptul că anul acesta

s-au împlinit 550 de ani de la urcarea pe tron a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare. ASCOR Iaşi a organizat şi în 2004, an în care s-au împlinit 500 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Voievod, un pelerinaj inedit la ctitoria acestuia de la Putna. În cadrul pelerinajului de anul acesta, participanţii vor vizita în prima zi Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou“ de la Suceava, după care pe 1 iulie vor merge la Cetatea de Scaun de la Suceava, iar luni, 2 iulie, pelerinii vor participa la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna, după care la mănăstire va începe programul festiv dedicat zilei de prăznuire a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, dar şi împlinirii celor 550 de la ungerea sa ca domn al Moldovei. În program se înscriu cântări patriotice şi religioase, discursuri istorice şi cultural-artistice, dar şi „mesajul studenţilor către toată suflarea românească“. Ziua se va încheia cu retragerea cu torţe de pe Dealul Crucii.

În continuarea evenimentelor care vor avea loc la Mănăstirea Putna, la începutul lunii iulie, ASCOR Iaşi îi invită pe studenţi la un pelerinaj în Banat şi Oltenia. În cadrul pelerinajului care se va desfăşura în perioada 10-15 iulie, tinerii vor vizita, printre multe alte obiective culturale şi religioase, Cetatea Medievală de la Sighişoara, Mănăstirea Prislop, Catedrala Ortodoxă din Timişoara, Complexul „Constantin Brâncuşi“ de la Târgu Jiu, Mănăstirea Tismana, Mănăstirea Clocociov, Mănăstirea Negru Vodă, Mănăstirea Nămăieşti, Mănăstirea Curtea de Argeş etc. Înscrierile se fac până pe 19 iunie, iar pelerinajul costă 200 de lei, incluzând transportul şi cazarea care se va face la mănăstiri.

În vara aceasta, ASCOR Iaşi îi invită pe studenţi şi la un pelerinaj spre capitala Ucrainei, Kiev. Acesta va avea loc în perioada 18-23 iulie şi vor fi vizitate: Universitatea şi Casa Memorială „Aron Pumnul“ din Cernăuţi, Lavra Pecerska din Kiev (peşterile cu moaşte), precum şi alte mănăstiri din acest oraş, Lavra „Adormirea Maicii Domnului“ din Poceaev unde sunt adăpostite moaştele Cuviosului Iov şi ale Sfântului Amfilohie, Mănăstirea „Botezul Domnului“ din Cremeneţ etc. Preţul pelerinajului este de 115 euro, incluzând transport cu autocar, cazare, viză şi asigurare medicală. Înscrierile se fac până pe 20 iunie 2007, la sediul asociaţiei din incinta Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi.


Lasa un comentariu

Arhivă ediții

Contactează-ne!